SOLIDARITAT AMB UCRAÏNA

Actualment, són quatre milions de refugiats i refugiades instal·lats en diferents països de la Unió Europea. De fet, es comenta que si la guerra no s’atura, aquesta xifra podria arribar a triplicar-se. I tractant-se d’un món tan globalitzat es preveuen algunes onades migratòries provinents d’Àfrica a les costes de Ceuta i Melilla.

Convé recordar que un refugiat és qui emigra d’una manera forçada, ja siga per causes de guerra, desastre natural, fam… En breu, passejaran pels nostres carrers persones que han viscut una guerra traumàtica: pèrdua d’algun familiar, habitatge… Als centres educatius i les institucions ens correspon reforçar alguns valors com la solidaritat, l’empatia, la igualtat… Sense oblidar-nos de la tendresa, un valor oblidat que sempre he reivindicat.

És un bon moment per desmuntar la falsa creença que el pobre ho és perquè no s’ha esforçat el suficient. Aquest prejudici condiciona la nostra mirada. Si ho pensem bé, l’atzar és una variable ben important en la vida de qualsevol persona. Ningú tria on naix. Aquesta gent ha tingut la mala sort de nàixer a Ucraïna i viure allí en uns temps tan difícils. També els meus avis tingueren la mala sort de viure la Guerra Civil… Doncs això, l’atzar juga un paper important en el destí de les persones.

La situació actual és extremadament delicada. Darrere de cada rostre s’amaga una història ben dolorosa. Ara tenim el deure de ser una condició favorable per als més necessitats; escoltar, infondre esperança, acompanyar… D’altra banda, com que ens espera una greu crisi econòmica, caldrà suportar-la. En aquest sentit, també estaria bé que reflexionàrem al respecte del nostre sistema capitalista: cada vegada estalviem menys, la llum, el combustible…

Amb la que està caiguent, veiem que la vida pot presentar-se molt absurda. Després de tant de temps amb la pandèmia i ara que ja pràcticament ho teníem superat, ens cau una guerra amb la conseqüent crisi mundial econòmica.

La línia que separa la vida de la mort és molt fina. Així que us aconselle solidaritat, mirada tendra, coratge i molta paciència.

Te puede interesar también

Sin comentarios

    Dejar un comentario