Els prejudicis i mon pare

Els prejudicis són els judicis que emetem sense coneixer algú o alguna cosa. Moltes vegades hem escoltat: «els alemanys parlen agressiu» o «els italians parlen romàntics» o «els valencians són uns festers» Evidentment, els humans som conscients que són afirmacions errònees, nascudes de la situació en la que ens trobem. No cal entrar en detalls però simplement podríem fer referència a obres de Shakespeare, el romanticisme aconseguí el seu màxim esplendor a l’alemanya del segle XXI. Al segle XVI, tenim una gran col.lecció d’autors i obres romàntiques a la literatura catalana. Els valencians podem aparentar «bastos» però realment tot són prejudicis, solament cal anar a autors com Teodor Llorente. Al segle XVI, la nostra llengua va renàixer gràcies a l’interés per la nació, la natura, els orígens, la llengua, acàs tot això no és romàntic?

No obstant, no ens hem de conformar amb la postura de que resulta inevitable tenir prejudicis. Potser sigui inevitable tenir prejudicis, però resulta molt constructiu fulminar aquells que no són saludables i que a més de crear problemes als altres, també ens creen problemes a nosaltres mateixos. Hi ha persones que prejutgen sense conéixer, i ho fan amb la intenció d’autoafirmar allò que pensen (de vegades inculcat). Inclús hi ha gent que demana opinió a persones de les que ja coneixen la resposta que els donaran amb antel.lació, d’aquesta manera també s’autoafirmen i els puja el ego. No sé si m’explique, però si demanes opinió a gent del Partit Popular de la Crisis posiblement et dirà que la culpa és del PSOE. Si li preguntes a algú del PSOE et dirà que la Crisis és una qüestió Universal i Mundial. Qui té raó? Potser no existesca i que tot siga qüestió de perspectiva. No obstant, resulta intel.ligent escoltar a tot el món.

Persones com Sócrates fan falta en aquest món. Sócrates mai etiquetaba, parlava amb tot tipus de gent independentment dels seus origens o de la seua classe social. Es molt significativa la seua frase: «Sols sé que no sé res». D’aquesta manera obra amb humiltat i amb predisposició d’obrir un diàleg amb qualsevol persona (dialèctica socràtica). Ara me n’adone del pare que vaig tenir, mon pare sempre em deia: «Totes les persones valen igual, les riques i les pobres, allò important és la persona». Ara me n’adone de quanta raó tenia, hi ha gent que és educada amb uns prejudicis i inculca els mateixos prejudicis als altres. Gràcies pare per presentar-me aquest món desde la llibertat i la responsabilitat, gràcies per haver-me donat la posibilitat de ser imperfecte, d’equivocar-me, de caure’m, d’alçar-me, de cagar-la una i altra vegada, gràcies….Acàs això no és normal en una edat jove? Gràcies pare…

Os aconsejo ver el siguiente video. Es un claro ejemplo de lo que nos suele suceder cuando prejuzgamos:

Te puede interesar también

Sin comentarios

    Dejar un comentario