Fal.làcia dels polítics

Quan dos polítics discuteixen i un li diu a l’altre, amb determinats arguments, que és un lladre o un corrupte, l’altre hauria d’utilitzar arguments per defensar-se i demostrar que això és fals. A més, tant els periodistes com la resta dels polítics, fossin del color que fossin, haurien d’informar-nos objectivament de tot el procediment. I així, aconseguiríem separar el gra de la palla, apartant la gentola que ocupa alts càrrecs. Repetisc, en aquest món ideal, els arguments serien allò essencial.
Però en aquest país la cosa no funciona així. Aquell qui acusa, de vegades ho fa sense tenir arguments. I quan en té, malauradament, no sempre aconsegueix convéncer la ciutadania que s’ha acostumat a fixar-se en altres coses. Ja són vàries les vegades que he vist com algú, que ha estat acusat de corrupció, respon amb la fal·làcia del “I tú, más” (Tu quoque) … A partir d’aquest moment, els mitjans de comunicació, molts d’ells venuts a un determinat partit polític, fan i desfan buscant el seu propi interés i mostrant allò que volen els seus consumidors.
Finalment, hi ha qui ni tan sols fa cas als arguments i acaba donant-livnon la raó a aquell qui més crida o qui més insulta. Cal recordar que els insults són fal.làcies “ad hominem” i que defensar un o un altre pel color polític que tingui, no és propi d’algú responsable. Evidentment, que l’altre sigui corrupte no exculpa que tu ho siguis. Altre presupòssit és el fet que l’atac sigui la millor defensa, cosa que no és així.
L’educació no està únicament a l’escola, també a la televisió, a les xarxes, a casa… I no és d’extranyar que a hores d’ara encara hi ha qui no vol posar-se la mascareta o que sigam el pitjor país en Europa pel que fa al tema Covid 19. Necessitem televisions on la gent no cridi, no s’insulti, on es facin bones programacions, amb gent preparada i on es done un reconeixement a les grans personalitats. Una societat amb un periodisme independent que no es venga al poder…Potser així, amb una educació moral més sòlida, quan un expert digui que cal posar-se la mascareta, ens la posarem sense més preàmbuls i potser així, quan algú llanci un paper li.l farem recollir.

Te puede interesar también

Sin comentarios

    Dejar un comentario